ONLINE MAGAZINE
MAAKT VAN EVENT
EEN FEESTJE


BETREK JE PUBLIEK ECHT BIJ HET EVENT
 • null

  Betrek je publiek echt bij het event

  Een goed georganiseerd evenement bestaat uit drie elementen: het voortraject, het evenement zelf en de nabeschouwing. Met een online magazine betrekt je je publiek echt bij elk onderdeel van het event.

 • null

  Publiek inspireren

  In het voortraject warm je je publiek op met een profiel van de sprekers/artiesten en een preview van de presentaties of het programma. Tijdens het evenement is het magazine een digitale gids met uitgebreide achtergrondinfo, een plattegrond en een timeline van de workshops of lezingen die plaatsvinden. Je publiek inspireren wordt zo wel heel eenvoudig.

 • null

  Elke event een feestje


  Na afloop kun je met een online eventmagazine video’s van sprekers laten zien, links geven voor extra verdieping en reacties van het publiek tonen. En vergeet de foto’s niet. Die worden direct gedeeld op Facebook of andere social media. Zo wordt elk event een feestje dat nog lang in het geheugen gegroefd staat.

  VRAAG OFFERTE AAN
SUCCESVOLLE CASES
VAN ONLINE MAGAZINES

Vetclass magazine

Boehringer Ingelheim vindt nascholing voor dierenartsen belangrijk. Om dit te faciliteren is de website vetclass.nl opgezet. Deze website met webinars bestond 1 jaar.

In het jaarmagazine werd meer dan een derde van alle pagina’s gelezen. Dat leverde ruim 4.100 pageviews op met een gemiddelde leestijd van bijna 4 minuten. Bijna 32% van de lezers opende het magazine een tweede keer. De pagina met het persoonlijke verhaal van een dierarts was de best gelezen pagina.

Magazine BGT

De afgelopen jaren is, onder regie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, een uniforme digitale kaart van Nederland ontwikkeld: de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). In het magazine blikken 11 sleutelfiguren terug op de totstandkoming van de BGT.

Het magazine bestaat uit tientallen quotes, die met name interessant zijn voor vakgenoten. In een week tijd bekeek 40% van de ontvangers 3 of meer pagina’s van het magazine. De gemiddelde leestijd was bijna 9 minuten!

Jaarmagazine Arkin

Arkin is een grote ggz-instelling in Amsterdam en biedt de meest kwetsbaren in de maatschappij gespecialiseerde ggz-kennis. Relaties en stakeholders ontvangen jaarlijks een magazine waarin verantwoording wordt afgelegd over de resultaten.

Het jaarmagazine 2016 werd een digitaal verslag. Hierin blikken de 11 onderdelen van Arkin terug met boeiende verhalen waarin de cliënt centraal staat. Gemiddeld zijn 9 pagina’s van het verslag gelezen, met een leestijd van ruim 6,5 minuten.

Stadsvisie 2030

Hoe willen Rijswijkers in 2030 leven, wonen en werken? De gemeente Rijswijk schetste een stadsvisie met 4 scenario’s: GroenTechwijck, SamenSterkStad, Metropoolstad en Sudderdam.

Om bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden hierover te infomeren ontwikkelden we een e-magazine. Dat leverde de afgelopen tijd ruim 4.000 pageviews op. Rijswijkers bekijken gemiddeld 8 pagina’s in ruim 6 minuten.

VOORBEELDEN
VAN ONLINE MAGAZINES
boehringer-ingelheim-vetclass magazine

BOEHRINGER INGELHEIM

Vetclass magazine

OPEN MAGAZINE

Boehringer Ingelheim is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf. De divisie Animal Health is de mondiale leider op het gebied van preventie en behandeling van dierziekten. Naast reguliere nascholing voor dierenartsen faciliteert het bedrijf ook online nascholing via de vetclass. Deze website met webinars bestond 1 jaar. Tijd voor een terug- en vooruitblik. TextArt bedacht het concept en verzorgde de eindredactie en vormgeving van het online magazine.

textart-online-magazine-clipper-magazine

CLIPPER GIFTS

Clipper magazine

OPEN MAGAZINE

Als groothandel is relatiegeschenken wil je laten zien dat je meer in huis hebt dan een productcatalogus. Dan maak je een internationaal magazine, waarin je je verkoopteam voorstelt, klanten een podium geeft en laat zien wat de trends worden. TextArt bedacht het concept, interviewde klanten en medewerkers en verzorgde de creatie van het online magazine.

jaarbeeld-pauwbedrijven

PAUW BEDRIJVEN

Jaarbeeld

OPEN MAGAZINE

PAUW is het sociaal werkbedrijf in de regio Lekstroom, Stichtse Vecht en de Ronde Venen. Ze ondersteunen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van werk. In 2016 bestond de organisatie 60 jaar. Dat werd gevierd met een digitaal jaarbeeld. Olga Leever schreef de teksten, TextArt verzorgde het concept en de vormgeving.

BGT-magazine-ministerie-IenM

MINISTERIE VAN I EN M

BGT magazine

OPEN MAGAZINE

De afgelopen jaren is Nederland letterlijk digitaal op de (topografische) kaart gezet. Dat ging niet zonder slag of stoot. In dit magazine van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blikken sleutelfiguren terug op de ontwikkeling van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Marèse Peters deed de redactie, TextArt bedacht het concept en verzorgde de vormgeving.

vgwm-verslag 2016

FORBO FLOORING

VGWM-verslag

OPEN MAGAZINE

Forbo Flooring laat relaties, medewerkers en stakeholders jaarlijks de prestaties zien op het gebied van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Wij coördineren de productie, interviewen medewerkers, doen de eindredactie en geven het magazine vorm.

arkin-jaarmagazine-2016

ARKIN

Jaarmagazine

OPEN MAGAZINE

Arkin komt met specialistische ggz-kennis op voor de meest kwetsbaren in de maatschappij. In het jaarmagazine blikt ieder onderdeel van de organisatie terug op 2016. Het digitale magazine wordt naar kernrelaties gestuurd en is voor medewerkers zichtbaar via intranet en de website. Het resultaat is 10 boeiende verhalen. TextArt bedacht het concept en verzorgde de vormgeving.

gemeente rijswijk stadsvisie 2030

GEMEENTE RIJSWIJK

Stadsvisie 2030

OPEN MAGAZINE

Wat voor stad wil Rijswijk in het jaar 2030 zijn? Het online magazine laat het proces zien waarin de visie is ontwikkeld en geeft een visueel aantrekkelijk overzicht van de opties en mogelijkheden. Rafaël Barnhard bedacht het concept, TextArt verzorgde de vormgeving.

tekstnet-online magazine tekstnetwerken

TEKSTNET

Eventmagazine Tekstnetwerken

OPEN MAGAZINE

Eens per twee jaar organiseert de beroepsvereniging van tekstprofessionals Tekstnetwerken. Het event was een succes met ruim 100 inschrijvingen. TextArt bedacht het concept voor het online magazine en verzorgde de vormgeving.

arkin relatiemagazine arkin en de stad

ARKIN

Arkin en de stad

OPEN MAGAZINE

De Raad van Bestuur van Arkin wil belangrijke stakeholders graag laten zien wat er gebeurt in de organisatie. TextArt ontwikkelde het concept voor een online magazine en verzorgt ieder kwartaal de vormgeving.

applus relatiemagazine

APPLUS RTD

Applus RTD is een wereldwijde dienstverlener voor de energie, olie, gas en chemische industrie. TextArt ontwikkelde een online relatiemagazine in 6 talen en verzorgt ieder kwartaal de vormgeving.

tekstnet-online magazine alv

TEKSTNET

Programma ALV

Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstprofessionals, organiseert elk jaar een Algemene Ledenvergadering (ALV). In 2016 ontvingen leden de voorstellen voor de toekomst van de vereniging als online magazine.

NTR

Najaarspresentatie

OPEN MAGAZINE

De najaarsprogrammering is hét visitekaartje van een omroep. Dit online magazine bevat daarom niet alleen programma-informatie, maar ook veel foto’s, video’s en leuke weetjes van NTR-programma’s.

SCHOOLTV

Schooltv magazine

OPEN MAGAZINE

Schooltv brengt ieder seizoen iets nieuws op tv. TextArt ontwikkelde een interactief online magazine met nieuws, previews en interessante weetjes van nieuwe en vertrouwde bestaande Schooltv gezichten. Het online magazine is gericht op leerkrachten en directeuren in het onderwijs, de relaties van Schooltv.

DIT KUNNEN WE VOOR JE DOEN:
null

CONCEPTONTWIKKELING

Een effectief magazine start met een goede basis

Waar begin je? Wat is de juiste bladformule? De bladenmakers van TextArt hebben veel ervaring met online magazines. We denken graag met je mee. Want een goed concept is de basis van een succesvol online magazine.

null

DISTRIBUTIE

Bereik zo veel mogelijk mensen met je magazine

Je hebt veel moeite gedaan geweldig magazine te maken. Steek dan ook voldoende tijd in de verspreiding. Wij denken graag met je mee over een zo hoog mogelijk bereik, via social media en een e-mail nieuwsbrief.

null

VORMGEVING

Kies voor een magazine waarmee je je lezers verleidt

Het team van TextArt heeft al tientallen online magazines gemaakt. We zijn op de hoogte van wat in online magazines wel en niet werkt en kennen de software door en door. Een professioneel online magazine ligt zo binnen handbereik.

null

TRAININGEN

Inspirerende trainingen vol praktische handvatten

Wil je kennismaken met online magazines, je vaardigheden toetsen of ideeën en ervaringen uitwisselen? Volg dan een van onze praktische trainingen. Ze zijn zo opgezet dat je altijd vol inspiratie naar huis gaat.

null

CONTENTCREATIE

Je doelgroep echt bereiken, binden en activeren

Denken vanuit de lezer of kijker is van levensbelang voor je online magazine. Als jij weet wie je wilt bereiken, dan zorgen wij voor relevante content voor jouw publiek. Zodat lezers doorlezen en kijkers verder kijken.

null

TIPS & ADVIES

Tips & advies om een beter online magazine te maken

Waarom zou je zelf alle ontwikkelingen over online magazines bijhouden? Wij houden trends en ontwikkelingen bij en geven je graag tips en adviezen. Zo maak je een magazine dat bij je doelgroep de juiste snaar raakt.

 • null

  MEER WETEN
  OVER ONLINE MAGAZINES

 • null

  VOORBEELDEN
  VAN ONLINE MAGAZINES

 • null

  SUCCESVOLLE CASES
  VAN ONLINE MAGAZINES

 • null

  TIPS & ADVIES
  OVER ONLINE MAGAZINES

without
http://textart.nl/wp-content/themes/blake/
https://textart.nl//
#EE3A43
style2
default
Loading posts...
/var/www/vhosts/textart.nl/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://textart.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off