5 VIDEO FEITEN VOOR WIE EEN ONLINE MAGAZINE MAAKT

5-video-feiten-voor-wie-een-online-magazine-maakt

Een video kan toegevoegde waarde bieden in een online magazine. Mits je er werk van maakt natuurlijk.

Want je kunt nog beter een goede tekst en foto hebben dan een slechte video. Echt, daar knapt men op af. Wees dus kritisch en besteed aandacht aan je filmpje voordat je hem in je magazine publiceert. Deze checklist kan je daarbij helpen.

Je filmpje moet op YouTube/Vimeo staan

Om je video in je online magazine af te kunnen spelen, is het belangrijk dat je het bestand uploadt in YouTube of Vimeo.

Maak de video niet te lang

Per filmpje bekijk je de lengte kritisch. Een tip is kort, een reportage misschien wel 2 minuten. Maar maak video’s in ieder geval niet te lang. Misschien kun je 5 tips ook opsplitsen in 5 filmpjes. Zo blijft het onderwerp beknopt.

Geluid moet perfect zijn

‘Wat zegt ie nou?’ Niets vervelender dan slecht geluid onder een video. Soms is ondertiteling handig en op mobiele apparaten vaak noodzakelijk. Te hard geluid is vervelend, te zacht niet handig. En maak je gebruik van muziek, zorg dan dat deze in dienst staat van de video en niet overheerst.

Laat mensen je video ‘screenen’

Denk je dat je klaar bent? Laat dan iemand of een aantal mensen je video even bekijken. Gaat het te snel, word je ergens door afgeleid? Zelf ben je na een paar uur monteren misschien wel blind en doof voor dat soort foutjes.

HD-kwaliteit

Een fijne video is van HD-kwaliteit. Als je een video in standaarddefinitie opneemt, kan hij in YouTube nooit in HD-kwaliteit worden afgespeeld. Let dus goed op de juiste instellingen van je camera!

Bekijk ook het interview met de Videovakvrouw