6 x scoren met video voor je online magazine

6-x-scoren-met-video-voor-je-online-magazine

Kom je bij het maken van een script niet verder dan iemand interviewen over het onderwerp? Deze invalshoeken zetten je aan het denken.

Instructie/demonstratie

In een video kun je heel makkelijk iets uitleggen. Gemakkelijker vaak dan met een hele lap tekst. Zo kun je screendumps van een beeldscherm in je video gebruiken, of kun je iemand iets laten demonstreren. Leg het uit in 6 stappen.

Reportage

Een event of bedrijfsfeest, congres of kennissessie leent zich voor een reportage. Het leuke is dat je fotografie en video zo af kunt wisselen. Vraag mensen op de dag zelf hun mening te geven, zoals op deze video.

Vlog

Misschien alleen weggelegd voor de echte waaghalzen, maar wat is er nu leuker dan een vlog van je collega? Laat hem of haar een werkweek filmen voor het personeelsblad. Of af en toe filmen bij een nieuw project. Dit hoeft natuurlijk niet superprofessioneel te zijn. Juist grappig als er ook af en toe iets mis gaat. Dat is de charme van een vlog.

Review

Wat vinden klanten van een nieuwe service? Hoe denken medewerkers over het nieuwe menu in de kantine? Hoe kijken de mensen naar hun eigen functie? Laat vijf medewerkers het nieuwe logo bespreken etc. Een review kun je in veel verschillende vaten gieten.

Drama

Heb je veel budget? Dan kun je zelfs acteurs inhuren om een video voor je te maken. Of laat mensen uit je eigen organisatie spelen in je drama-serie. Een beetje humor om je doel te bereiken is soms best op zijn plaats. Deze video bewijst dat.

Animatie

Het is natuurlijk niet altijd nodig een echt persoon te filmen. Je kunt ook een animatie (laten) maken. Zorg wel dat de uitstraling van deze video past bij de organisatie. Heb je een leuk beeldmerk, laat het dan ook een rol spelen en gebruik de huisstijlkleuren voor nog meer herkenbaarheid bij de kijker.