ZO VIND JE EEN GOEDE FOTOGRAAF VOOR JE ONLINE MAGAZINE

ZO VIND JE EEN GOEDE FOTOGRAAF VOOR JE ONLINE MAGAZINE

De komst van digitale camera’s heeft foto’s maken gemakkelijker en goedkoper gemaakt. Maar het maken van een goede foto is meer dan alleen op een knopje drukken. Belichting, perspectief en timing spelen een zeer belangrijke rol bij fotografie.

Om dat tot in de puntjes te beheersen, volgen professionele fotografen vaak een meerjarige opleiding. Er zijn ontzettend veel fotografen en ze hebben allemaal hun eigen specialismen. Zorg dus dat je voor elke klus altijd de juiste fotograaf selecteert. De eenvoudigste manier om een goede fotograaf te vinden is anderen in je netwerk te vragen naar ervaringen. Daarmee voorkom je met een fotograaf in zee te gaan die misschien technisch wel heel vaardig is, maar bijvoorbeeld niet goed met mensen om kan gaan.


Fotografen vergelijken

Gemakkelijk offertes van meerdere Nederlandse fotografen opvragen kan via fotografenvergelijken.nl of fotografie.nl.  Is er geen of weinig budget, dan is een fotograaf van een fotoclub misschien een idee. Misschien is een collega wel semi-professioneel fotograaf. Even rondvragen of een oproepje plaatsten is zeker de moeite waard!


Op het laatste moment

Beeld is een van de belangrijkste onderdelen van een online magazine. Op het laatste moment naar beeld zoeken is dus eigenlijk geen optie. Kan het door omstandigheden echt niet anders, zoek dan een fotograaf in de buurt. Dat kan eenvoudig via een fotonetwerk van NFP. Zo heeft de fotograaf weinig reistijd naar de plaats van de fotoshoot.