Zo wordt jouw e-zine wél gezien!

Zo wordt jouw e-zine wél gezien!

Steek je veel tijd in het maken van een interessant e-zine? Valt het aantal lezers tegen? Dan kun je wel wat hulp gebruiken om je online magazine onder de aandacht te brengen. Deze slimme ‘trucjes’ helpen je een aardig eind op weg.

Bouw een adressenbestand op

Zorg dat mensen zich op je website, je facebookpagina en via Twitter kunnen opgeven voor je e-zine. Ook in je online magazine neem je natuurlijk een aanmeldformulier op voor de volgende edities. Want ook als lezers per ongeluk op je magazine stuiten, staat er de volgende keer wellicht weer iets interessants voor hen tussen.


Verstuur een e-mailnieuwsbrief

Heb je al adressen verzameld? Dan kun je meteen beginnen met het versturen van een e-mailnieuwsbrief. Hierin attendeer je abonnees op het nieuw verschenen nummer. Maak er een prikkelende nieuwsbrief van, zodat iedereen doorklikt naar je magazine. Zorg dus voor een opvallende onderwerpregel, een goede aanhef en trek de lezers je e-zine in!


Verspreid onderdelen via social media

Een magazine verspreiden is de eerste stap, maar het handige aan een e-zine is, dat je ook specifieke pagina’s kunt delen via social media. Op die manier wek je de interesse voor een bepaald artikel, maar is de kans groot dat lezers de rest van je online magazine ook doorbladeren. Naast complete artikelen kun je publiek trekken door prikkelende quotes, bijzondere afbeeldingen en mooie screendumps te delen.


Plaats een link in je e-mailhandtekening

Je weet wel, onderaan je e-mail staan vaak je contactgegevens en misschien ook de website van je organisatie. Heb je er aan gedacht daar ook een link te maken naar je e-zine? Niet? Dan is dat iets wat je zeker nog kunt doen om meer lezers te bereiken. Let op: plaats niet de url van je magazine, maar kies ook hier voor een prikkelende quote of een aansprekende zin om je magazine onder de aandacht te brengen. Voorbeeld: Heb jij ons nieuwe inspiratiemagazine al ontdekt? De laatste editie mag je niet missen!


Zet ‘m op de website

Ook een banner op de website is zo gemaakt. Bezoekers komen op verschillende manieren naar je toe, dus je kunt ze ook op verschillende plaatsen bereiken. Wees creatief en zorg dat geen lezer je e-zine nog over het hoofd ziet. Grote kans dat de statistieken na deze inspanningen ook veel positiever zijn. Het zichtbaar maken van je online magazine gaat namelijk niet vanzelf!

Mag jouw e-zine gezien worden? Check het aan de hand van ons stappenplan voor een e-zine dat gezien mag worden.