EINDREDACTIE VOOR JE ONLINE MAGAZINE: DE DIGITALE PUNTJES OP DE I

EINDREDACTIE VOOR JE ONLINE MAGAZINE: DE DIGITALE PUNTJES OP DE I

Heb je net een prachtig online magazine gelanceerd, wijst een lezer je op storende dt-fouten. Of  zinnen lopen bij nader inzien niet lekker en staan vol jargon. Dat vraagt om een scherpe eindredacteur.

Een online magazine wordt anders gelezen dan een papieren blad. De tekst moet niet alleen kort en krachtig zijn, maar ook scanbaar. Veel online magazines werken met kaders waarin teksten ongeveer of zelfs exact dezelfde lengte moeten hebben. Dat is lastig schrijven, als je dat niet gewend bent.


Begrijpelijk Nederlands

Een goede tekst gaat verder dan inhoudelijke juistheid. Een artikel dat niet prikkelt, wordt niet gelezen. Ook niet in een digitaal magazine. Onze eindredacteuren redigeren totdat er een tekst ligt die je doelgroep graag leest. Of dat nu hoogopgeleide professionals zijn, of basisschoolkinderen. We ‘vertalen’ de tekst naar begrijpelijk Nederlands, zonder vaktermen die jouw doelgroep niet begrijpt.


Een stap verder in eindredactie

Met eindredactie voor digitale magazines gaat TextArt graag een stap verder. Zo controleren we ook verwijzingen in een tekst, schrijven we prikkelende koppen en verrassende tussenkopjes en kijken we of de links wel correct zijn.


Nauwgezette en accurate tekstcorrectie

Wil je je magazinetekst alleen laten corrigeren? Ook voor tekstcorrectie draaien wij onze hand niet om. Nauwgezet en accuraat wordt de tekst gecorrigeerd op grammatica, spelling, stijl en consequent taalgebruik.


Het Groene of Witte Boekje

Afhankelijk van je voorkeur hanteren we de officiële ‘groene’ spelling, het Witte Boekje of onze zelf ontwikkelde schrijfwijzer. TextArt kan ook een schrijfwijzer voor je samenstellen, waar jouw redactie zeker mee uit de voeten kan.