TOEPASSING ONLINE MAGAZINES: HANDLEIDINGEN
SNEL UPDATEN

TOEPASSING ONLINE MAGAZINES: HANDLEIDINGEN SNEL UPDATEN

De mogelijkheden binnen de software voor online magazines zijn eindeloos. Een klantenmagazine, of een personeelsblad is een veelgebruikte optie. Ook de productbrochure of het jaarverslag wordt regelmatig omgezet in een digitaal magazine. Maar binnen je organisatie zijn er vaak nog veel meer documenten die in een online en responsive omgeving omgezet kunnen worden.

Handleidingen en huisstijlhandboeken zijn ook eenvoudig om te zetten naar een responsive online magazine. Op die manier kunnen je gebruikers overal en op elk device jouw informatie raadplegen. Dus ook als ze onderweg of thuis zijn. De software voor online magazines biedt volop mogelijkheden om een handzame en gebruiksvriendelijke handleiding te publiceren. Ook je huisstijlhandboek is op die manier te maken. We noemen nog 5 redenen om dit te doen.

1. Handleiding overal toegankelijk

Soms is het handig als een handleiding overal toegankelijk is. Als je onderweg bent naar een klant bijvoorbeeld of als je bij een klant op kantoor bent. Met een online magazine weet je dat je goed zit. Bovendien is de handleiding op alle devices prettig leerbaar: desktop, laptop, tablet en telefoon. Het magazine past zich namelijk aan het scherm aan. Responsive noemen we dat.


2. Snel aanpassen van nieuwe gegevens

Moet er iets veranderen in de handleiding? Een aanpassing is in een e-zine zo gedaan. Ook pagina’s toevoegen en verwijderen is zo gepiept. Op deze manier is de informatie altijd actueel en hoef je niet iedere keer een een nieuw document op te maken of naar gebruikers te versturen.


3. Eenvoudig navigeren en slim linken

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een handleiding is de gebruiksvriendelijkheid. Die moet helemaal op orde zijn. In een online magazine kun je makkelijk navigeren tussen de verschillende pagina’s, mooie pop-ups aanbrengen voor verdieping en met buttons doorlinken naar de volgende stap of een website waar meer informatie te vinden is.


4. Video toevoegen

Een van de voordelen van een handleiding in de vorm van een online magazine is dat je eenvoudig filmpjes en/of audio toe kunt voegen. Als je wilt zelfs full screen. Soms is een filmpje net iets duidelijker dan (enkel) tekst. Maak het de gebruiker nog makkelijkers en ga wijs om met je content.


5. In verschillende talen

Het maken van versies in verschillende talen is geen probleem.