TOEPASSING ONLINE MAGAZINES: RESPONSIVE E-LEARNING TOOL

TOEPASSING ONLINE MAGAZINES: RESPONSIVE E-LEARNING TOOL

De mogelijkheden binnen de software voor online magazines zijn eindeloos. Een klantenmagazine, of een personeelsblad is een veelgebruikte optie. Ook de productbrochure of het jaarverslag wordt regelmatig omgezet in een digitaal magazine. Maar binnen je organisatie zijn er vaak nog veel meer documenten die in een online en responsive omgeving omgezet kunnen worden.

Bedrijven die hun klanten, leveranciers of medewerkers willen bijscholen rondom hun diensten of producten, kunnen ook heel makkelijk profiteren van de mogelijkheden die de software voor online magazines biedt. In zo’n e-zine staat alle informatie bij elkaar, het is op alle apparaten toegankelijk en de gebruikerservaring is prima aan te passen aan de wensen. Dit zijn zomaar 7 redenen om te overwegen je e-learnings vanaf nu in de vorm van een online magazine te maken.


1.Handzaam, overal toegankelijk voor iedereen

Geen gesleep met cursusmappen. Gewoon thuis of onderweg de nascholing tot je nemen. Dat is het handige van een e-learning in een online magazine. Dus heb je veel medewerkers die vaak onderweg zijn, of wil je klanten de e-learning aanbieden, zonder dat ze daarvoor naar een dure cursuslocatie moeten komen? Dan is een online magazine een fijn alternatief.


2. Een update is zo doorgevoerd

Zit er een foutje in de copy? Heb je een update? Geven mensen aan dat iets niet logisch in elkaar zit? Dan hoef je in een online magazine geen nieuwe zaken uit te printen. Je kunt heel eenvoudig een tekst/afbeelding aanpassen. De e-learners breng je snel op de hoogte via een e-mail.


3. Alles bij elkaar

Heb je een reeks van bijscholingen? Komt er regelmatig een nieuwe e-learning bij? Online magazines zijn heel eenvoudig te archiveren en een nieuwe editie is zo gemaakt. En alles wat bij elkaar hoort, kun je bij elkaar houden. Het is ook heel eenvoudig een bestaand document te kopiëren en aan te passen. Zo hoef je niet steeds alles opnieuw te maken.


4. Linken naar nieuwe cursussen/website/inschrijfformulier

Natuurlijk wil je dat de cursist ook de volgende stap zet in de e-learning. In een online magazine kun je heel eenvoudig doorlinken naar nieuwe cursussen, een inschrijfformulier of de website.


5. Responsive en gebruiksvriendelijk

Doordat het document responsive is, kun je de e-learning of bijscholing op ieder device openen. Dus of de deelnemer nu onderweg in de trein zit, thuis op de bank of op kantoor, de scholing kan gedaan worden. Op het moment dat het hem of haar uitkomt dus!


6. Toelichtingen in filmpjes: handig!

Is de materie die je wilt overbrengen ingewikkeld? Dan kunnen (animatie)filmpjes in het online magazine de stof verduidelijken.


7. Meet de resultaten

Wil je weten wie de stof uit de e-learning daadwerkelijk hebben genomen? Wil je non-openers toch bereiken? Doordat je met de software allerlei statistieken kunt meten, kun je daar ook je acties op aanpassen. Zo weet je precies hoeveel mensen je cursus hebben afgerond en wie je nog even een herinnering moet sturen.