WAT KOST EEN ONLINE MAGAZINE?

WAT KOST EEN ONLINE MAGAZINE?

Wat kost een online magazine? Dit is een regelmatig terugkerende vraag van klanten. Terwijl hij valt in de categorie ‘Wat kost een huis?’ en afhankelijk is van je doelen en wensen.

Je hebt namelijk dure magazines, waarin alle digitale mogelijkheden uit de kast zijn gehaald en dus veel (programmeer)tijd in is gaan zitten. Maar je hebt ook goedkope magazines waarin de mogelijkheden beperkt zijn en het lastig is inventieve ideeën te laten zien.


Creatieve mogelijkheden

Is een duur magazine altijd té duur en een goedkoop magazine altijd slecht? Nee, een magazine kan een hoge prijs rechtvaardigen omdat een standaard oplossing niet toerijkend is. Of omdat je meer of iets anders wilt dan voorhanden is. Een goedkoop magazine is niet slecht. De creatieve mogelijkheden zijn waarschijnlijk alleen beperkter. Maar de vraag is of je die creativiteit ook nodig hebt om je doelstellingen te bereiken.


Gegevens van je doelgroep verzamelen

Belangrijker dan de prijs is het op de juiste manier bepalen van je communicatiedoelstellingen. Want zelfs het goedkoopste online magazine is weggegooid geld als je er je doelstellingen niet mee kunt bereiken. Bepaal dus eerst wat je wilt. Wil je een magazine gebruiken om producten te verkopen, of is branding je doel? Misschien gebruik je een magazine wel om gegevens van je doelgroep te verzamelen, zodat je ze later via een ander medium een mooi aanbod kunt doen.


‘Informeren’ is geen doel

Bepaal dus voordat je een online magazine verstuurt, wat je ermee wilt bereiken. Bedenk wel dat ‘informeren’ een middel en geen doelstelling is. Je informeert klanten om ze daarna iets te verkopen. Je informeert burgers om je dienstverlening te verbeteren of vragen te voorkomen. Of je informeert collega’s om hun kennis over een bepaald onderwerp te vergroten.


Stevige heipalen

Een magazine zonder doelstelling is als een huis zonder fundament. Het verzakt langzaam, of stort meteen in elkaar. Voorkom dat je magazine een bouwval wordt. Zorg daarom niet alleen voor een mooi geschilderde voordeur, maar vooral voor stevige heipalen.