Over ons: succesvolle digitale publicaties maken

Daar helpen we je graag bij

De mogelijkheden van online magazines zijn verrassend en eindeloos. Daarvan is het team van TextArt al jaren overtuigd. Met steeds meer klanten verkennen we de verschillende varianten. En nog dagelijks ontdekken we nieuwe toepassingen van dit veelzijdige medium. Combineer de prettige gebruikerservaring van een online magazine met onze jarenlange kennis en ervaring van magazines maken en je hebt de ideale mix om je doelgroep te bereiken én te inspireren.

BEKIJK DE VOORBEELDEN


Van A tot Z in eigen huis

TextArt bundelt ervaring met jeugdig enthousiasme. We zijn een van de weinige bureaus met zowel contentcreatie, vormgeving als techniek in eigen huis. Wij maken een compleet online magazine, of helpen jou snel op weg bij de eerste opzet.

BEKIJK HIER WAT EEN ONLINE MAGAZINE KOST


Samen aan de slag

Voor het beste eindresultaat zoeken wij altijd de samenwerking. Klanten ervaren daarbij onze flexibiliteit, korte lijnen en Noord-Hollandse nuchterheid. Zo werken we samen aan effectieve online magazines die er professioneel uitzien.

BEKIJK ONZE SUCCESVOLLE CASES


Werken met plezier

Voor ons gaat een online magazine maken verder dan een paar artikelen bundelen. We zetten met plezier onze tanden in een nieuw concept. Daarbij zoeken we naar verrassende invalshoeken, benutten we alle mogelijkheden van de software en zorgen we dat alle wensen van onze klanten worden vervuld.

VRAAG OFFERTE AAN

Waarom samen met TextArt een online magazine maken?

 • Het bespaart je tijd en geld
  Maak gebruik van onze expertise, zodat je sneller een digitaal magazine hebt dat perfect aansluit bij de wensen van je doelgroep. We kennen de succesvolle cases en hebben al leergeld betaald. Het wiel hoef je niet opnieuw uit te vinden.
 • We zijn ervaren magazinemakers
  Het team van TextArt maakt al ruim 20 jaar magazines. In die tijd hebben we honderden kranten, nieuwsbrieven, personeelsbladen en (online) magazines gemaakt. Die ervaring gebruiken we om samen een online magazine te maken waar je collega’s, medewerkers of klanten van smullen.
 • Onze creatieve kracht maakt het verschil
  Iedereen kan een online magazine maken. Maar wij gaan een aantal stappen verder. We zorgen dat het magazine er goed uitziet op een laptop, tablet en telefoon en draaien onze hand niet om voor verrassende artikelen. We bieden creatief maatwerk, ook als het om bereik gaat.
 • Wij kennen de technische trucs
  Soms is de standaardoplossing in een magazine niet voldoende. Wij kennen de trucs en weten hoe de hazen lopen. Ook een magazine met standaard templates kun je prima naar je hand zetten. Wij laten je magazine er beter uitzien en zorgen dat het altijd werkt.
 • We weten wat online wel en niet werkt
  Team TextArt is digital minded, volgt ontwikkelingen op de voet en scheidt het kaf van het koren. We combineren kennis van online marketing en strategie met redactionele ervaring, contentcreatie, conceptontwikkeling en online distributiemodellen.
 • Samen de juiste mensen bereiken
  Consumenten zijn steeds vaker en langer online. Hoe zorg je dat ze je magazine openen, gebruiken en delen? We hebben een distributieplan ontwikkeld waarmee we samen de beste aansluiting vinden naar je doelgroep. Off- en online!
 • Social media heeft voor ons geen geheimen
  Bij online magazines zit de winst in het slim inzetten van social media kanalen. Wij helpen je met het versturen van e-mail nieuwsbrieven, inloggen via Facebook of LinkedIn, artikelen delen via Facebook, Twitter, LinkedIn of Google en een klantvriendelijke paywall.

INSPIRATIE EN TIPS? BEKIJK MAGAZINE MINDS

De mensen bij TextArt zijn echte magazine minds. We zien mogelijkheden voor online magazines of creëren die voor je. Zoek je inspiratie, wil je tips om te starten met een online magazine of ben je benieuwd naar opties om je bestaande magazine te verbeteren? Bekijk dan ons ‘huisblad’ Magazine Minds.

 • null

  Arthur Snaauw

  Grote vriendelijke Reus

  & Magazine Mind

Inspiratie komt overal vandaan. Van een bezoek aan de supermarkt tot een grappige tweet en van een artikel in een vakblad tot een gesprek met een klant.  Het zijn vaak de dingen van buiten je vakgebied die je op andere gedachten brengen en inspireren. Ik speur ook overal waar ik kom naar een magazine. Ook op websites van bedrijven. Soms zie je iets dat later heel goed te gebruiken is in een andere context. Mijn computer bevat vele geslaagde en minder geslaagde uitgaven. Maar ook mijn kast in kantoor is een groot archief met 20 jaar magazine ervaring.

Ik hoor leeftijdsgenoten wel eens verzuchten dat de online wereld niet bij te houden is. Dat gevoel mis ik volledig. Ik vind het spannend om nieuwe apps uit te proberen en op mijn tablet magazines en websites te bereiken. Maar het moet wel functioneel zijn. De krant lees ik iedere ochtend al digitaal. Daar komen steeds meer online magazines bij. En voor ik op kantoor mijn computer opstart heb ik de mail al gelezen op mijn telefoon.

 • Koffie: Zonder koffie kom ik niet goed op gang. Er gaan heel wat bakken zwart goud doorheen op een dag. Uiteraard drink ik het puur, zonder suiker en zeker zonder melk.
 • Telefoon: Ik heb een Jiayu S3+. Een eigenhandig uit China geïmporteerde Octa Core 5,5 inch telefoon voor nog geen 200 euro. Bij mij thuis zeggen ze minachtend ‘chiwawa’. Gewoon jaloezie!
 • Headset: Vooral tijdens interviews gebruik ik mijn headset veel en graag. Ook al is hij niet snoerloos, samen met mijn ergonomische muis zorgt hij voor een rsi-arme werkplek.
 • null

  Nadine de Keijzer

  (eind)redacteur

  & magazinemaker

“Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een veelzijdige baan heb. Het ene moment werk ik aan de vormgeving van een online magazine, een uur later sta ik in een fabriek medewerkers van een klant te interviewen. Op kantoor of thuis werk ik deze verhalen uit, zet ik de puntjes op de i van andermans artikelen en werk ik ons Twitter-account bij. En af en toe ga ik op pad om een workshop te geven. Zo leuk om kennis te delen en mensen te helpen met het maken van nog betere magazines.”

“Mijn liefde voor papier zal nooit verdwijnen. Ik ben dol op papieren bladen en kan echt genieten van mooie geprinte motieven, teksten en kaarten. Papier ruikt ook vaak zo lekker. Maar de mogelijkheden van online hebben een aanzienlijke aantrekkingskracht. Pinterest is daar een geweldig voorbeeld van. Ik zou niet meer zonder willen. En via alle mogelijke manieren lees en kijk ik online mee over het dynamische communicatievak. Met onze blogs, tips en Magazine Minds leveren wij op onze beurt een bescheiden bijdrage aan die online informatievoorziening.”

“Ik heb een abonnement op VT Wonen. Digitaal lees ik het blad niet, want het biedt voor mij geen meerwaarde. Ongevraagd ontvang ik eigenlijk helemaal geen online magazines. Jammer, want de mogelijkheden zijn eindeloos en een waardevolle aanvulling op, of goed alternatief voor de middelen waarmee organisaties mij nu bereiken. Natuurlijk ga ik wel zelf op zoek naar mooie voorbeelden. Jouw Huis van Nijhoff Baarn spreekt me aan door de inspirerende sfeerbeelden. Maar een echt uniek voorbeeld vind ik nog altijd het magazine van Rijk Zwaan. Goed doordacht en met prachtige content. Zo zou ik ze graag willen maken.”

 • null

  Annette Schaak

  (eind)redacteur

  & onderwijsspecialist

Als ik ergens helemaal voor kan gaan, ben ik op mijn best. Onverstoorbaar kan ik dan aan een tekst, verslag of rapport werken. Ik heb daarbij een voorkeur voor zaken die met onderwijs te maken hebben. Ik heb aan het begin van mijn carrière een flink aantal jaren voor de klas gestaan. Inmiddels werk ik beleidsmatiger als intern begeleider in het basisonderwijs. Juist de combinatie van onderwijs, communicatie, taal, tekst en beleid is ideaal voor mij.

Ik heb een sportieve fiets waarmee ik vele kilometers afleg: binnen het woon/werkvervoer, maar ook in mijn vrije tijd. Variërend van een pleziertochtje in het weekend tot een flinke rit over de Afsluitdijk in de zomervakantie. Mijn echte passie is schaatsen, bij voorkeur op natuurijs. Bij gebrek aan strenge winters draai ik zeker mijn rondjes op de kunstijsbaan! Verder hebben we een flinke tuin, die ook de nodige de aandacht vraagt. Gelukkig ervaar ik grasmaaien als meditatief en ik kan opgetogen zijn over de geur van een roos, een gesignaleerde specht of een geslaagde walnotenoogst. Ik maak wel lange dagen op het werk waardoor niet zoveel tijd overblijft voor ontspanning. Maar ik geniet zoveel mogelijk met en van mijn gezin met vier dochters. Zij ontgroeien nu de kinderleeftijd waardoor de verstandhouding met hen verandert en dat is een boeiend proces. Ten slotte wandelen we vele kilometers met onze hond en kijk ik met veel plezier naar een (Scandinavische) detective.

 • Het spreekwoordelijke rode potlood: Ik ben een kritische eindredacteur, mij ontgaat niet veel.
 • Chocoladehagelslag: Mijn dag begint altijd met twee boterhammen belegd met royale hagel van De Ruijter, extra puur. Zelfs op vakantie naar het buitenland gaan pakken hagelslag mee in de koffer. Want als ik ‘s morgens geen hagelslag op mijn brood heb, start ik de dag niet goed.
 • Avondmens: Helaas heeft een dag maar 24 uur. Aan het einde probeer ik er wel altijd nog een uurtje aan vast te plakken. Als het stil wordt in en om het huis, kan ik nog lekker even mijn gedachten de vrije loop laten en mijn eigen gang gaan. Maar dat extra uurtje zal ik niet snel ’s morgens pakken: ik ben een avondmens pur sang!
 • null

  Dianta Groot

  dtp’er &

  magazinemaker

Ik studeer nu niet voor een specifieke droombaan, maar het lijkt me wel ontzettend spannend en leuk om ooit voor een groot bedrijf te werken zoals Marvel of DC. Het idee dat ooit een design van mij op een groot billboard in en rond New York City komt te hangen… daar streef ik naar.

Met andere mensen samen schrijven is altijd een grote hobby van me geweest. Ik begon hier ruim 10 jaar geleden mee en sindsdien is het een groot deel van mijn leven. Maar ik kan ook niet zonder games. Ik vind het geweldig om samen met vrienden online te socializen terwijl we langzaam maar zeker onze doelen behalen in welk spel dan ook!

Sinds 2009 ben ik al verslaafd aan Photoshop. Dat hoor je niet veel mensen zeggen, maar voor mij is het net als schrijven, gamen en series kijken een passie. Dus als iemand mij vraagt met welk Adobe-programma ik het liefst werk, dan is mijn antwoord gauw gegeven!

HET NETWERK ACHTER TEXTART

Ons vaste kernteam werkt regelmatig samen met professionele partners uit ons veelzijdige netwerk.

Door de juiste mensen om ons heen te verzamelen, hebben we alles in huis om een online magazine van A tot Z voor je te maken. We werken samen met professionals die zich de afgelopen jaren bewezen hebben en met net zoveel plezier als wij voor je aan de slag gaan.

FOTOGRAFIE

We kunnen een beroep doen op een landelijk netwerk van ruim 30 fotografen.

VIDEO

Voor een professionele video schakelen we een filmproductiebedrijf in.

TEKST

Schrijfklussen doen we bij voorkeur zelf, of samen met Tekstnet-collega’s.

Illustraties & cartoons

Het verhaal vatten in één cartoon of illustratie? Wij kennen de juiste mensen.

Online marketing

We helpen je op weg met online marketing, of schakelen een expert in voor specifieke vraagstukken.

Development

Heb je unieke wensen? We kennen de beste front- en backend developers.
DIT KUNNEN WE VOOR JE DOEN:
null

CONCEPTONTWIKKELING

Een effectief magazine start met een goede basis

Waar begin je? Wat is de juiste bladformule? De bladenmakers van TextArt hebben veel ervaring met online magazines. We denken graag met je mee. Want een goed concept is de basis van een succesvol online magazine.

null

DISTRIBUTIE

Bereik zo veel mogelijk mensen met je magazine

Je hebt veel moeite gedaan geweldig magazine te maken. Steek dan ook voldoende tijd in de verspreiding. Wij denken graag met je mee over een zo hoog mogelijk bereik, via social media en een e-mail nieuwsbrief.

null

VORMGEVING

Kies voor een magazine waarmee je je lezers verleidt

Het team van TextArt heeft al tientallen online magazines gemaakt. We zijn op de hoogte van wat in online magazines wel en niet werkt en kennen de software door en door. Een professioneel online magazine ligt zo binnen handbereik.

null

TRAININGEN

Inspirerende trainingen vol praktische handvatten

Wil je kennismaken met online magazines, je vaardigheden toetsen of ideeën en ervaringen uitwisselen? Volg dan een van onze praktische trainingen. Ze zijn zo opgezet dat je altijd vol inspiratie naar huis gaat.

null

CONTENTCREATIE

Je doelgroep echt bereiken, binden en activeren

Denken vanuit de lezer of kijker is van levensbelang voor je online magazine. Als jij weet wie je wilt bereiken, dan zorgen wij voor relevante content voor jouw publiek. Zodat lezers doorlezen en kijkers verder kijken.

null

TIPS & ADVIES

Tips & advies om een beter online magazine te maken

Waarom zou je zelf alle ontwikkelingen over online magazines bijhouden? Wij houden trends en ontwikkelingen bij en geven je graag tips en adviezen. Zo maak je een magazine dat bij je doelgroep de juiste snaar raakt.

without
https://textart.nl/wp-content/themes/blake/
https://textart.nl//
#EE3A43
style2
default
Loading posts...
/var/www/vhosts/textart.nl/httpdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://textart.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off